Organisaties

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er drie motivatoren zijn voor werknemers vanaf een bepaald niveau en geld is daar geen van

1. Autonomie, het vertrouwen krijgen om zelf te bepalen wat er wanneer wordt gedaan

2. Mastership, zichzelf telkens weer willen verbeteren

3. Een hoger doel, een bijdrage willen leveren aan de organisate of samenleving

(zie http://youtu.be/u6XAPnuFjJc)

Coaching vanuit Sociale Communicatie leert uw werknemers dat ze zelf invloed hebben op hun werk. Omdat ze tools hebben gekregen om te ontdekken wat ze werkelijk belangrijk vinden en hoe ze dat kunnen verwoorden, zodat ze zonder misverstanden begrepen kunnen worden.

Ze leren luisteren achter oordelen en interpretaties van anderen waardoor ze gemakkelijk een bijdrage kunnen leveren waar de ander echt op zit te wachten.

Werknemers kunnen individueel een coachingtraject volgen, eventueel inclusief een groepstraining van vier dagen, verdeeld over vier maanden, opgenomen in hun POP. Sociale Communicatie met Collega’s .

Managers kunnen met een heel team een coachingtraject volgen. Bijvoorbeeld na een reorganisatie. Weerstanden tegen veranderingen kunnen serieus genomen worden. Ze geven een beeld van datgene wat werkelijk belangrijk gevonden wordt. Met deze herontdekte motivatie kan naar de nieuwe organisatie gekeken worden.

Binnen diversiteitprogramma’s kan coaching van pas komen om managers en werknemers te laten zien hoe verschillen overbrugd kunnen worden, zonder verlies van identiteit.

training rond de tafel kl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *