De Behandeling

Cranio Sacraal Therapie behandeling

Een behandeling is vaak een mix van ontspanningstherapie en SER (Somatic Emotional Release). Dat is te vergelijken met psychotherapie, maar dan vanuit diepe ontspanning en in verbinding met je lichaam. Ik noem het zelf het liefst “Coachen tijdens cranio” en ik doe dat vanuit Sociale Communicatie.

Zoals je op de foto ziet lig je met kleding aan (liever geen spijkerbroeken vanwege de “spijkers”) op een behandeltafel. Ik raak je licht aan op plekken als voeten, heiligbeen (Sacrum) en schedel (Cranio). Maar ook je rug, je nek of je buik. Het is maar net wat er om aandacht vraagt. Sommige mensen vallen in slaap, dat is geen probleem voor de behandeling.

Meestal werkt een behandeling twee tot drie weken door. Soms starten we met drie weken lang één behandeling per week.

Het ligt eraan wat de klacht of de wens is, maar vaak zijn twee tot vijf behandelingen voldoende. Al zijn er mensen die gewoon standaard één keer in de maand een behandeling nemen omdat het ze even helemaal terug bij henzelf brengt.

Mensen voelen meestal een diepe ontspanning, alsof ze drie nachten geslapen hebben. De volgende dagen kunnen de behandelde lichaamsdelen gevoelig zijn, soms wordt spierpijn ervaren.

6 weken te vroeg geboren

Alle mensen kunnen bij mij terecht. Omdat ik ook een kinderpraktijk heb, komen er veel kinderen en baby’s. In Scandinavië krijgt iedere pasgeborene standaard een behandeling, zodat de schedelbeenderen en heupen alle ruimte weer in kunnen nemen, na de compressie van de bevalling. Ook baby’s na een keizersnee hebben baat bij een behandeling, juist omdat zij de compressie niet hebben ervaren en direct vanuit het vrije water met de zwaartekracht om moeten gaan.

Kinderen krijgen behandelingen om meer rust te krijgen in hun lijf, bijvoorbeeld wanneer er veel leerprestaties verwacht worden. Ook na een trauma, zoals een auto ongeluk, een sportblessure of een verdrietige gebeurtenis, kunnen de kinderen via de behandeling weer ontspannen.

Mochten we tegen dingen stuiten waar ik hulp bij nodig heb, dan schakel ik deze in overleg met jou in. Bijvoorbeeld hulp van andere cranio sacraal therapeuten of andere zorgverlener.

 

1 reactie op “De Behandeling

 1. 1. Een reactie van een moeder:
  Hoi Erma,
  Ik ben nog steeds erg blij dat ik je een half jaar geleden heb ontmoet. Daarvoor had ik nog nooit gehoord over Cranio Sacrale Therapie. Inmiddels heb ik al een aantal behandelingen van je ontvangen maar ik blijf me verbazen over het effect ervan. Elke behandeling is anders en heel bijzonder.
  Als ik op de behandeltafel lig en je handen raken mijn benen zachtjes aan word ik helemaal rustig. Ik voel me veilig zodat ik me kan overgeven aan de behandeling. Daarna voel ik een hele subtiele stroom vanaf je handen door mijn lichaam stromen. Deze stroom gaat elke keer naar andere delen in mijn lichaam, delen die het op dat moment blijkbaar nodig hebben. Naarmate de tijd verstrijkt raak ik steeds meer ontspannen en val ik bijna in slaap.
  In de eerste en de tweede week na een behandeling merk ik dat er dingen zijn veranderd. Nee, sterker nog, ik merk dat ik zelf ben veranderd. Mijn houding is veranderd: ik sta rechter op, loop meer ontspannen en ik zit letterlijk lekkerder in mijn vel. Maar niet alleen mijn lichaam neemt meer ruimte in. Ik ben verbaasd als ik merk dat ik anders reageer op bepaalde situaties. Ik durf zelf ook meer ruimte in te nemen, te reageren op mijn omgeving op een manier die beter bij mij past. Eigenlijk durf ik meer mezelf te zijn…
  Erma, hartelijk bedankt voor de behandelingen.
  Groetjes, M

Reacties zijn gesloten.