Cranio en Lactatie Cursus

Speciale Nascholingsdag voor Cranio Sacraal Therapeuten bij de Peirsman Cranio Saccraal Academie in Bussum.

Cranio als ondersteuning bij lactatie

In principe heeft maar 2% van alle moeders een biologische afwijking waardoor ze ‘te weinig’ melk aanmaken. Bijna altijd is de oorzaak van borstvoedingsproblemen te vinden in de ontwikkeling van de aanleg-en drinktechniek en hoe moeder en kind in hun vel zitten en de ondersteuning die ze daarbij krijgen.

Als Cranio Sacraal therapeut kun je een bijdrage leveren om de lactatieperiode van moederBoke borst en hand vk kl en kind makkelijker en plezieriger te maken, waardoor ze samen langer kunnen genieten van deze bijzondere tijd. Je helpt mee om kinderen een gezonde basis te laten ontwikkelen voor de rest van hun leven. Niet voor niets adviseert de WHO om kinderen minstens 2 jaar borstvoeding te geven waarvan de eerste 6 maanden zonder bijvoeding. In Nederland gaat dat helaas vaak mis.

Onderzoek van TNO (bron: www.borstvoeding.com, Kenniscentrum Borstvoeding)

In 2005 startte 79% van de moeders in Nederland na de bevalling met het geven van borstvoeding. Na een maand kreeg 54% van de baby’s nog de borst. Na drie maanden was dat 35% en na zes maanden 25%. Het wereld gemiddelde is 4,2 jaar.

Er zijn diverse oorzaken waardoor moeders eerder stoppen met borstvoeding en in veel gevallen kan Cranio Sacraal therapie helpen dit te voorkomen.

Wil je leren en oefenen hoe jouw bijdrage vorm kan krijgen? Bijvoorbeeld bij te strakke tongriempjes of lipbandjes? Of productieproblemen bij de moeder door een voorkeurshouding van het kind, omdat hij bijvoorbeeld met de vacuümpomp geboren is? Wil je meer theorie over het lacteren zelf, zodat je jouw technieken daarop kan laten aansluiten? Kom dan naar de nascholing Cranio en Lactatie.

Docent: Erma van Dijk

Datum: 3 en nog eentje op 17 juni 2015

Locatie: Spiegelstraat 38, Bussum

Prijs:  €135.00

Inschrijven: middels het inschrijvingsformulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *