Voor Organisaties

In mijn praktijk hanteer ik dagelijks “Sociale Communicatie” gebaseerd op Geweldloze Communicatie. Het is een speciale manier van praten met elkaar, waarbij je als vanzelf de verschillen tussen jullie vertaalt naar de universele motivatie die eronder zit. Verschillen tussen culturen, tussen seksen, leeftijdsverschillen en hiërarchische verschillen worden op deze manier overbrugd. Hierdoor kan iedereen met respect voor elkaars eigenheid, toch zichzelf zijn.

Werknemers kunnen individueel een training volgen van vier dagen, verdeeld over vier maanden, opgenomen in hun POP. Sociale Communicatie met Collega’s

Managers kunnen met een heel team een training volgen, bijvoorbeeld na een reorganisatie, met als thema “Vertrouwen”. Sociale Communicatie in het Team.

Binnen diversiteitprogramma’s kan een training op maat worden gemaakt, om managers en werknemers te laten zien hoe verschillen overbrugd kunnen worden, zonder verlies van identiteit.

Organisaties kunnen de trainer inzetten op een heidag en een workshop aangepast aan de specifieke wensen van die dag krijgen.

Werknemers kunnen er ook voor kiezen mee te doen aan een training voor Partikulieren, de kosten zullen dan aangepast worden, aangezien werkgevers subsidie krijgen voor de trainingen en partikulieren niet. Voor partikulierenzijn de kosten zo laag mogelijk gemaakt.

Reacties zijn gesloten.